Moniaistinen kulttuurikokemus Taidekartanossa

Kuusiston Taidekartano on kesäisin aikalaistaiteen ja ainutlaatuisen kulttuurihistoriallisen miljöön kohtaamispaikka. Luonnonäänien ja – valon kanssa koettuna taide vaikuttaa taiteilijaan, kokijaan ja saatuun tulkintaan. Kokija jatkaa Kuusiston vuosisataista kulttuurin vuorovaikutusperinnettä.

Tavoitteellisen taideohjelman, tapahtumien  ja Taidekartanon valitsemien  taiteilijoiden teoksien kautta on kulttuuriympäristö koettavissa moniaistisesti. Useat Kuusiston Taidekartanon järjestämät tapahtumat ovat osa eurooppalaista kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on juhlia ainutlaatuista kulttuuriperintöämme, nähdä kulttuuriperintö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä. Kulttuuriympäristöpäivät on Euroopan neuvoston ja Euroopan komission yhteinen ohjelma.

’Tarvitsemme taidetta voidaksemme kuvitella uudenlaisen maailman’, kirjoittaa elokuvaohjaaja Selma Vilhunen Ylen kolumnissaan 24.1.2019:  ’Aikana, jolloin meidän on ihmiskuntana löydettävä elämämme merkityksellisyys uudelleen, kun kulutusjuhla ei ole enää vaihtoehto, tarvitsemme taidetta kipeämmin kuin koskaan. Me tarvitsemme sitä voidaksemme kuvitella uudenlaisen maailman. Yhteiskuntana meidän on syytä tehdä kaikkemme, jotta taiteemme olisi mahdollisimman moniäänistä ja laadukasta, ja jotta se olisi ihan kaikkien saatavilla.’