Avoin taiteilija/teoshaku Kuusiston Taidekartanoon kesälle 2019

Kuva Maritta VuorinenTaidekartano kutsuu näkijöitä ja tekijöitä ilmaisemaan ja ihmettelemään ajan ilmiöitä monialaisen aikalaistaiteen kautta. Haemme näkökulmia, joissa punnitaan mahdollisuuksia avartaa taiteen keinoin myönteistä ajattelua ja intoa vaikuttaa kehityksen kulkuun. Yhteiskunnassa ei voida jatkaa samoin. Nyt on ekologisen jälleenrakentamisen tekojen aika.
Taidekartanon 7. kesä on kulttuurihistoriallisesti ja luonnonarvoiltaan tärkeän miljöön sekä aikalaistaiteilijoiden tasavertainen kohtaaminen: paikkasidonnainen, elämän edellytyksiä käsittelevä, monitaiteinen ja -aistinen kattaus. Taidekartanon tavoite on olla ekologisesti, eettisesti ja esteettisesti kestävää kehitystä ja uutta kulttuuria avaava toimija. Taide on sen sydän ja sielu. Vapaa taide ja tiede ovat vapaan kansan lahjoja paremmalle tulevaisuudelle.

Ehdota yhtä teosta – tai laajaa teoskokonaisuutta – 3.3.2019 mennessä!

Haun pohjalta valittavat teokset voivat sijoittua joko kartanon sisätiloihin kesän 2019 kahteen näyttelyyn ja ulos, vanhaan hedelmätarhaan tai lahopuuveistoksina Kappelinmäen luontopolun varteen. Ehdotus voi olla yksi teos tai useisiin huoneisiin ja/tai hedelmätarhaan tai luontopolun varteen sijoittuva laaja kokonaisuus. Alueeseen voi tutustua omatoimisesti ja kartanon sisätiloihin järjestetään tutustumiskäyntejä sopimuksen mukaan. Kartanon 10 huoneeseen toteutetaan kesän 2019 aikana kaksi näyttelyä 2. – 30.6.ja 7.7. – 4.8..

Lähetä ehdotus 3.3.2019 mennessä osoitteeseen merja.markkula@utu.fi

Kirjoita viestin aihekenttään ehdotuksesi (työ)nimi ja tekijä. Ehdotuksessa pitää olla teoskokonaisuuden ja taiteilijan lyhyt esittely, mahdollisesti myös toive näyttelyajasta. Viestin koko ei saa ylittää 5 MB. Ensisijaisesti haetaan teoksia ja kokonaisuuksia, jotka eivät aiemmin ole olleet esillä – ainakaan lähiseudulla. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 17.3.2019 mennessä.

Teoksista ei saa jäädä pysyviä jälkiä eivätkä ne saa tukeutua rakennusten ulkoseiniin. Vanhojen hedelmäpuiden lomaan tai pihaan toistaiseksi sijoittuvilla ja vuosittain ylläpidettävillä teoksilla ei ole materiaalirajoituksia, mutta teosten on myötäiltävä maan pintaa ilman mitään tukirakenteiden kaivamista. Kappelinmäen puuveistokset jäävät pysyvästi paikalleen. Nämä luontopolun varteen sijoittuvat, paikalleen aikanaan maatuvat veistokset toteutetaan ko. alueen tuulenkaatamista puista tai alueelta muuten poistetuista puista ilman kemiallisia aineita, maaleja, liimoja tms.. Nauloja, ruuveja jne. voi käyttää. Teosten sijoituspaikka Kappelinmäen alueelle sovitaan yhdessä Metsähallituksen edustajan kanssa. Tarvittaessa suurten teosten tekemiseen ja teosten lähiympäristön siistimiseen pyritään järjestämään talkooapua.

Taiteilijat vastaavat töiden kuljetuksista, ripustamisesta. Näyttelytilasta ei peritä vuokraa eikä teoksille makseta näyttelykorvausta. Taiteilijoiden lukuun myydyistä töistä peritään 20% provisio. Valittujen teosten kuvia voidaan käyttää Kuusiston Taidekartanon tiedotuksessa. Näyttelyiden aikana kartanolla järjestetään konsertteja, performansseja, filosofisia keskusteluja ja ym. tapahtumia. Kartanon kahvilassa on tarjolla artesaanileivonnaisia ja se toimii Taidekartanon periaatteiden mukaisesti suosien lähellä tuotettua ja perusraaka-aineista itse tehtyä.

Taidekartanon keskimääräinen kävijämäärä on ollut noin 4400/kesä, lähellä olevilla Kuusiston linnanraunioilla noin 26 000/kesä. Näyttelyajat 2019 ovat 2. – 30.6. ja 7.7. – 4.8., la klo 13 – 17, su – ke klo 13 – 19. Taidekartanolle ei ole pääsymaksua. Taidekartano on esteetön, yksityinen ja innostusvetoinen, oman tiensä kulkija.

Odotan iloisen jännittyneenä ehdotuksia ja jälleen uutta kulttuurikesää, tervetuloa! Merja

Ota yhteyttä, kerron mieluusti lisää tästä kaikesta:
merja.markkula@utu.fi , 040-5803901