Info

Aukioloajat

Kuusiston Taidekartanon & persoonallisten, omintakeisten leipomusten Villikahvilan aukioloajat 2. 6.– 4.8.2019, la klo 13 – 17, su – ke klo 13 – 19, to -pe suljettu,. Ei sisäänpääsymaksua. Kahvilassa käteismaksu.  

Yhteystiedot

Kuusiston kartano
Linnanrauniontie 577
Kuusisto, Kaarina

taidekartano@gmail.com
facebook.com/kuusistontaidekartano
Instagram: @kartanogram  ja @kartanopuutarha

Kuusistontaidekartano.fi

Näyttelyiden keskellä voi tilauksesta järjestää myös pieniä juhlia. Lisätiedot, ryhmien kahvittelu- ja opastusvaraukset mieluiten spostilla taidekartano@gmail.com, merja.markkula@utu.fi, mutta puhelimellakin luonnistaa +358 40 5803901

Villikahvila 

Miten pääset Kuusiston kartanolle

Paraisilta ja Turusta on mukava pyöräilymatka kartanolle, Kaarinan keskustasta n 12 km, Turusta 17 km.

Fölin reittiopas kertoo bussien aikataulut seutuliikenteessä. Bussi 801 tuo Turusta tai Paraisilta Linnanrauniontien ja Saaristotien risteykseen, jossa arkipäivisin voi vaihtaa Kaarinan sisäiseen linjaan K2:een, jonka päätepysäkki, pysäkki 6308, on kartanon parkkipaikalla. Vaihdon K2:een voi tehdä myös Kaarinan keskustassa, Oskarinaukion pysäkillä, jonne pääsee bussilla 7 Turun/Naantalin suunnasta. Helsingistä tulevat Pohjolan liikenteen bussit pysähtyvät Piispanristillä, jossa Prisman edessä voi arkisin vaihtaa K2 bussiin.

Saaristotien ja Linnanrauniontien risteyksessä pysäkkinumerot ovat 6213 ja 6214.

Autoille on kelpo parkkipaikka 300 m ennen kartanoa.

Linnanraunioiden venelaiturilta on 600 m kävelymatka  kartanolle.

Kartanoon sisään voi rullata esteettömästi Kiitorataa (2017) pitkin. Kiitorata on Markkulan teos, vanhoista, käsin veistetyistä purkuhirsistä ja pihakoivusta tehty. Kaikkien huoneiden välillä on luiskat.

Markkulan Kiitorata -teosta pitkin pääsee pyörätuolillakin tutustumaan vaihtuviin aikalaistaiteen näyttelyihin ja Villikahvilaan

Kuusiston kartanon ja linnanraunion alue

 Tutustu  kulttuurihistorialliseen alueeseen

Lisätietoja alueen historiasta ja luonnosta

Kuusiston kartano (Museovirasto)

Inventointi Kuusiston kartano Kaarina Kuusiston kartano ja piispanlinnan rauniot Rakennushistoriaselvitys Osa 2 Inventointi 2016 (päärakennuksesta tietoa)

Kuusiston piispanlinnan rauniot (Luontoon)

Kappelinmäen kulttuuri – ja luontopolku (3,2 km) (Visit Kaarina)

Kuusiston kulttuurihistoriallinen alue on ainutlaatuinen, monipuolisesti eläväinen ja maksuton kulttuurikohde, tervetuloa!