Aikalaistaiteen avoin haku Kuusiston Taidekartanolle, avoinna 10.12.20 asti

Puu

seison yksinäni – niinhän voisi luulla
paikalleen sidottu – kvartaalitalouden harhaa
kommunikointikyvytön – niin, en tosiaan käytä vain yhden lajin sisäistä nettiä!
hiilidioksidia tuottava – pötyä, ahmin ja sidon sitä, kannan hengittämisen tulevaisuutta!
puutavaraa, paperia, ksylitolia, ravintoa – kyllä, kyllä, pitkäikäistä raaka-ainetta ja materiaalia monien lajien moniin tarpeisiin
laho – täyttä elämää kihisevä, elämisen edellytyksiä niin monille muille antava

Euroopan kuusi ja kartano

Haemme kesän 2021 näyttelyyn teoksia, jotka käsittelevät puuta, yksilönä elävänä, kituvana, kuolevana, lahoavana, toisista lajeista ja lähiympäristöstä täysin riippuvaisena, lajien välilläkin kommunikoivana ja säätelevänä, myös ihmislajin säilymiselle täysin välttämättömänä. Näyttelyaika 10.7. – 29.8.2021. Voit ehdottaa yhtä teosta tai useisiin huoneisiin ja/tai kartanon pihalle tai vanhaan hedelmätarhaan sijoittuvaa laajaa kokonaisuutta.


Toivomme ehdotuksia 10.12.2020 mennessä osoitteeseen taidekartano@gmail.com, viestin aihekentässä nimesi ja ehdotuksen (työ)nimi. Valinnassa ovat etusijalla teokset/teoskokonaisuudet, jotka eivät ole olleet esillä. Hakuun voi osallistua myös luonnoksella. Liitteiden maksimikoko 5 MB. Valinnasta ilmoitetaan 10.1.2021 mennessä.

Jos mielessäsi on puuhun liittyvä yksityisnäyttely, voit ehdottaa sitä jo nyt kesälle 2022. Teoksia voidaan kesänäyttelyn lisäksi sijoittaa pysyvästi kartanon pihaan, vanhaan hedelmätarhaan ja Kappelinmäen kulttuuripolun varteen. Taidekartano voi myös tarjota teosten materiaaliksi alueelta kaadettuja isoja tukkipuita ja teoksia voi tehdä kartanon pihassa.

Taidekartano on yksityinen, innostusvetoinen ja kunnianhimoinen galleria. Se sijaitsee Saariston rengastien ensimmäisellä saarella Kaarinassa, Kuusiston kulttuurihistoriallisessa miljöössä ja on toiminut vuodesta 2013. Tavoitteemme on tuoda esille tasavertaisina aikalaistaide, vanha rakennustaide ja luonnonympäristö. Näyttelymaksuja ei ole. Taiteilija vastaa teosten kuljetuksesta, mahdollisesta vakuuttamisesta ja osallistuu ripustamiseen. Myydyistä teoksista taiteilija maksaa Taidekartanolle 20 % provision.

Kerron mieluusti lisää, ota yhteyttä

Merja Markkula, markkula@utu.fi, 040 580 3901