Taidekartano kiittää kesästä

Kuusiston Taidekartano kiittää kaikkia Metsän väkeä -näyttelyn taiteilijoita ja kävijöitä. Näyttelyn ovet sulkeutuivat 2020 kesältä ja Taidekartanon väki vetäytyy talvikaudelle suunnittelemaan kesäkautta 2021.

Mediatiedote

METSÄN VÄKEÄ -näyttely

Julkaisuvapaa 20.5.2020

Vanhan tammen siimeksessä


Aiomme toteuttaa Kuusiston Taidekartanokesän 2020 Metsän väkeä -näyttelyn suunnitellusti 7.6.-2.8.2020, vaikkakin varovaisuutta noudattaen ja ilman avajaisia. Pitkään valmisteltujen yleisötilaisuuksien peruminen huhtikuussa oli meille vaikea päätös. Huolimatta poikkeustilarajoitusten höllentämisestä 50 henkeen turvallisuus tuntuu huolettavan niin laajasti, että yleisötilaisuuksien järjestäminen ja kahvilan pitäminen siinä muodossa kuin aikaisempina kesinä ei edelleenkään tunnu luontevalta. 


Etukäteen suunniteltujen ja järjesteltyjen tapahtumien peruuntuminen Taidekartanolla saattaa kuitenkin parhaimmillaan virittää sen kaltaista tapahtumattomuutta, missä yllättäen tapahtuukin jotain odottamattoman arvokasta. Arjen rutiinien romahtaminen ja touhuamisen laantuminen tarjoavat meille Kuusistossa residenssin viipyilyillä luonnon hiljaisuudessa ja kulttuurimiljöön kutsuvassa rauhassa, harjoittaa pysähtymistä, hengähtää ja tutkia itseään uuden edessä. Näin kriisi onkin luonut edellytyksiä moni-ilmeisempiin tapoihin kohdata luontoa ja siitä syntynyttä taidetta.

Ilmastonmuutoksen seurauksena metsänhoitoon ja -suojeluun on julkisuudessa pitkään jo liittynyt syvää huolta ja laajaa taloudellista ja poliittista keskustelua yksityisen ja julkisen edun välisestä ristiriidasta. Tämä koko elämäntapaamme liittyvä hajaannus painottui metsä-aiheisen avoimen haun pohjalta voimakkaasti ympäristömytologiseen suuntaan muodostaen näyttelykokonaisuudesta eheyttävän syväekologisen sukelluksen suomalaisten metsäsuhteeseen. Annoimme näyttelylle nimeksi Metsän väkeä. Siinä ovat mukana seuraavat taiteilijat:
Sisko Sinilintu

Eija Tähkäpää

Leena Ristolainen

Eliisa Määttälä

Riitta Hiden ja Mirja Sergelius

Tommi Nordgren

Anne Ala-Kaila

Susanna Järvinen

Tuuli Oikkonen

Satu Kekäläinen

Tervetuloa!

Anne ja Risto Ala-Kaila

Taidekartanon Metsä – näyttely 2020

Taidekartanon Metsä -näyttely 7.6 – 2.8.2020 pystytään toteuttamaan suunnitellusti vaikka yleisötilaisuudet ja kahvilatoiminta eivät toteudukkaan siinä muodossa kuin aikaisempina kesinä, johtuen koronarajoituksista.

Metsä -näyttelyn taiteilijat on valittu kesälle 2020. Ryhmänäyttelyyn on valittu 11 taiteilijaa.

Taiteilijat:
Sisko Sinilintu
Eija Tähkäpää
Leena Ristolainen
Eliisa Määttälä
Riitta Hiden ja Mirja Sergelius
Tommi Nordgren
Anne Ala-Kaila
Susanna Järvinen
Tuuli Oikkonen
Satu Kekäläinen

Metsä näyttely on avoinna 7.6 -2.8. La klo 13 -17, su -ke klo 13 -19