Kuusiston Taidekartanon kesä

teoksia kutsutuilta ja avoimen teoshausta avulla valituilta taiteilijoilta, keskusteluja, teatteria, performanssi, konsertteja ja – kartanolla myös tanssitaan

Taidenäyttelyt 2.6. – 4.8.2019, la 13-17, su – ke 13 -19

Taidekartanon 7. kesä edessä. Näyttelyt ovat avoinna 2. – 30.6. ja 7.7. – 4.8., la  13 – 17, su – ke  13 – 19. Toki sisään saa tulla aina kun ovet ovat avoinna.

Villikahvilassa on 2.6 – 4.8.2019 la 13 – 17, su – ke 13 – 19 maisteltavana omanlaisia makeita ja suolaisia leipomuksia – miten nyt leipojasta kunakin aamuna riemukkaimmalta tuntuukin tehdä.

Kesäkuun näyttelyssä, 2.6.-30.6.2019, ovat mukana Beatriz Grosso, Nora Helsinki, Marika Koskimäki, Gerardo Mescher, Reija Palo-oja, Age-Elisa Riekkinen, Toni-Petri , Markku Salonen, Leila Tanskanen, Leena Vainio ja Paula Vierikko.

Keskikesän näyttelyssä 7.7.-4.8.2019, ovat mukana Anne Ala-Kaila, Sanna Halme, Anu Halmesmaa, Anni Haunia ja Rita Vaali, Saara Kumpulainen, Mari Kämäräinen, Marjo Mälkönen, Soili Talja, Leila Tanskanen ja Hanna Varis.

Taiteilijat Sini Talonen ja Andrei Baharev toteuttavat uudet teokset Kappelinmäen luontopolun varteen.

Hedelmätarhassa on Tiina Vainion Perhosten koti -teoksia.

Kuusiston Taidekartano & Villikahvila –  ainutlaatuinen elämys historiallisessa kartanossa, jossa kulttuuri elää vanhan hedelmätarhan ja merellisen luonnon suojassa, kivenheiton päässä piispanlinnan raunioista.

Puiden ympäröimänä

Lahopuuveistospolku

Taidekartanon ovien ollessa suljettuna ovat Taidekartanon tuottamat  lahopuuveistokset koettavana Kappelinmäen kulttuuri- ja luontopolun varrella. Katso tarkemmin lahopuuveistospolku.

Hedelmätarha

Kuusiston  kartanossa oli suuri hedelmätarha jo 1800-luvun loppupuoliskolla. Vanhimmat  omenapuista lienevät siis noin 100–150 -vuotiaita. Tutustu puutarhan kuvagalleriaan!

Puutarhassa voi kuljeskella ympäri vuoden ja kokea miten vuodenajat vaihtuvat. Sieltä löytyy myös penkkejä, jossa voi hetken viivähtää ja antaa katseen levätä vehreässä maisemassa. Tänä kesänä puutarhassa hoidetaan myös mehiläisiä ja kerätään hunajaa.