KUVITTELE parempi tulevaisuus – teoshaku avoinna

avoin teos/taiteilijahaku on avoinna 11.2.2018 asti

Unelma kosketuksesta kuin Pohjolan varjojen pyyntö saada lyhetä

KUVITTELE  parempi tulevaisuus, 12.8. – 14.9.2018

kuitu-  & tekstiilitaide – artivismi – craftivismi – taidekäsityö – kierrätys

yksilötasoinen & globaali näkökulma – kuiduiksi

Iho on kehomme suurin elin. Aikuisella sen  pinta-ala on 1.5 – 2 m2 ja osuus kehon painosta 12 – 15 %. Iho määrittelee, erottaa ja suojelee meitä, myös sairauksien aiheuttajilta ja kuivumiselta. Se eristää, säätelee lämpötilaamme, muodostaa D vitamiinia ja mahdollistaa kommunikoinnin aistien välityksellä. Se toimii kosketuksen, paineen, kivun, kuuman ja kylmän aistimena. Ihollamme on suunnaton määrä meidän mikrokavereitamme

Siirtyvätkö tyynyliinan viestit meidän ajatuksiimme? Minkälainen rooli kemikaaleilla on meitä lähinnä olevien pienten yhteistyökumppaneiden valinnalle? Kuka valitsee arjen tuntemukset ihollemme? Miten paljon me muistamme kankaiden kautta? Mikä on ympärillämme olevien kuitujen rooli? Vaikuttavatko lähikuidut tunteisiimme – vesiekosysteemien kautta? Miten muodostuu kutina iholle? Mitä tapahtuu meidän vaatteillemme ja tekstiileille? Kenellä on vastuu?  Miten paljon on tarpeeksi? Miten tarkasti haluan nähdä?

ompele, kudo, neulo, huovuta, neulaile, sotkeudu ja ilmaise kuiduiksi (samoin kuin ’suomeksi’, ’englanniksi’) – nauti

Taide määrittyy taiteeksi asiayhteyden kautta. Taiteellinen ilmaisu on aina ollut ihmisen perustarve, tapa kommunikoida, tieteellisen tutkimuksen läheinen sisar. Elokuussa 2018 Kuusiston Taidekartanon 11 näyttelyhuonetta ja vanha kulttuurimiljöö ovat avoinna taiteilijoiden ja vierailijoiden lähestyä näitä kysymyksiä kuitujen ja tekstiilien kautta. Kartanon hämärimmät nurkat sopivat hyvin teoksille, joissa valo on osa teosta. Tekstiiligraffitit voivat sijoittua puutarhan lisäksi myös Linnanrauniontien varteen.

Ehdotuksien KUVITTELE parempi tulevaisuus -näyttelyyn toivotaan saapuvan viimeistään 11.2.2018 spostiin merja.markkula@utu.fi. Mukana teostiedot, kuvia tai suunnitelmia teoksista, taiteilijan cv/bio ja lyhyt luonnehdinta/kannanotto. Taiteilijalta/ryhmältä voi olla enintään 10 kaksi- tai kolmiulotteita teosta, mieluiten sellaisia, joita ei aiemmin ole ollut esillä Suomessa. Teokset voivat sijoittua myös ulos. Teosvalinnoista ilmoitetaan taiteilijoille 8.3.2018 mennessä.

Taiteilijat vastaavat teosten kuljetuskustannuksista, vakuutuksista, erityisistä ripustustarvikkeista, omista matkoistaan jne. Myydyistä teoksista peritään 20% provisio. Näyttelyyn valittujen teosten kuvia voidaan käyttää Taidekartanon ilmoittelussa ja markkinoinnissa ilman erillistä ilmoitusta. Teosten toivotaan olevan perillä 6.-7.8.2018 ja lähtevän 14.9.2018 päättäjäisjuhlien yhteydessä. Teokset voidaan myös lähettää takaisin, jos asiasta sovitaan ja postimaksu on maksettu etukäteen. Näyttely on avoinna 12.8. – 14.9.2018, la – to, klo 13 – 19, pe suljettu.

Kuusiston Taidekartano on yksityinen, ihanteellinen, innostusvetoinen taidegalleria Suomen vanhimmassa asuinkäyttöön rakennetussa hirsitalossa Kuusiston saarella, Saaristotien varrella, lähellä piispanlinnan raunioita. Kuusiston kartano oli aiemmin kulttuurihistorian museo. Jo viitenä kesänä kartano on tuonut koettavaksi monialaista aikalaistaidetta kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen ja miljöön kanssa tasavertaisina, moniaistisena kulttuurikokemuksena. Kesän 2017 aikana meillä oli 5700 kävijää. Taidekartanolle ei ole pääsymaksua eikä osallistumismaksua

+358 40 5803901, merja.markkula@utu.fi, taidekartano@gmail.com, Linnanrauniontie 577, 21620 Kuusisto

Ainoa hetki tehdä parempi tulevaisuus on nyt

 

www.facebook.com/kuusistontaidekartano